"Allofmp3 wilde de media overtuigen van haar legaliteit, maar duikt weg voor iedere kritische vraag hierover. Dit bevestigt alleen maar de illegale status van deze site", stelt directeur van de IFPI John Kennedy.

Het argument van Allofmp3 dat de winkel royalties afdraagt aan ROMS wordt door Kennedy onderuit gehaald. "Allofmp3 verwijst naar haar relatie met ROMS. Deze is echter irrelevant zelfs als ROMS, als geroyeerd lid van de internationale rechtenorganisatie CISAC, claimt in gesprek te zijn met de platenmaatschappijen", aldus Kennedy "Ik zou Bill Gates kunnen benaderen en hem aanbieden om Microsoft voor één dollar te kopen – maar ik zou een hele korte reactie terug krijgen."

Kennedy spitst de Allofmp3-discussie toe op drie punten: Allofmp3 verkoopt en distribueert duizenden nummers van internationale artiesten zonder daar een officiële licentie van te hebben. Tevens claimt de muziekwinkel licenties te hebben van de organisatie ROMS, maar ROMS heeft geen mandaat om de rechten te exploiteren binnen of buiten Rusland. Onder de auteurswet van bijna ieder land ter wereld, inclusief Rusland, is het verboden om zonder toestemming van de rechthebbenden muziek te verspreiden.

Sms

Het Nederlandse bedrijf Clubmessage stopte eerder op aandrang van stichting Brein met het verrichten van sms-betalingen aan Allofmp3. De actie volgde op de recente beslissingen van creditcardmaatschappijen Visa en Mastercard om met betalingen aan de omstreden Russische muziekdienst te stoppen.

Vorige week trad het bestuur van Allofmp3 voor het eerst naar buiten met een persconferentie. Het bedrijf ontkent illegaal bezig te zijn en opende de aanval op de muziekindustrie. Tevens onthulde het bedrijf plannen voor een gratis muziekdienst genaamd Music for the Masses.