Volgens de entertainmentorganisatie IFPI is Allofmp3.com illegaal en draagt de organisatie achter de site niets af aan rechthebbenden, zo schrijft The Register. De website is erg populair bij muziekliefhebbers aangezien klanten een fractie betalen ten opzichte van andere muziekdiensten.

Mediaservices, het bedrijf achter Allofmp3.com, stelt bedragen af te dragen aan Russian Multimedia and Internet Society (ROMS) en de Rightholders Federation for Collective Copyright Management of Works Used Interactively (FAIR). Het bedrijf stelt dan ook te voldoen aan de Russische wetgeving.

"Allofmp3.com is niet legaal. Niet in Rusland en ook niet daarbuiten", stelt IFPI-topman Lauri Rechardt. "In tegenstelling tot legale sites draagt Mediaservices niets af aan de artiesten en steelt het bedrijf dus feitelijk muziek."

De openbare aanklager in Moskou heeft een voormalig directeur van Mediaservices voor de rechter gedaagd. Tevens is er een tweede zaak in voorbereiding, zo weet de IFPI. Wat de inzet is van deze zaken en wanneer zij dienen is vooralsnog onbekend.