NUwerk.nl moet zich onderscheiden van andere vacaturebanken doordat uitsluitend directe vacatures, dus vacatures zonder tussenkomst van arbeidsbemiddelaars, worden getoond. 'Direct solliciteren bij topwerkgevers!' is dan ook de slogan van de website, nu nog een voorproevertje.

Het enorme bereik van NU.nl moet de nieuwe banensite meteen opstoten in de vaart der volkeren. De online banenmarkt is immers al overvol met succesvolle sites als Nationalevacaturebank, Monsterboard, JobTrack en TotalJobs.nl. Ilse gokt in eerste instantie op zo'n 400.000 'latente werkzoekenden' per maand, voornamelijk van academisch, HBO en MBO+ niveau.

Onbeperkt aantal vacatures

Werkgevers kunnen voor een vast bedrag een onbeperkt aantal vacatures per jaar plaatsen. Het tarief begint bij 1000 euro voor bedrijven kleiner dan 100 werknemers tot 25.000 euro voor concerns groter dan 30.000 man. Dit model loont uiteraard meer voor bedrijven die flink groeien of een groot verloop hebben.

De techniek van de site wordt verzorgd door Connexys, dat zichzelf 'marktleider op het gebied van recruitment software' noemt.