Ilse vond het te laat om nu nog met een gewoon 'gratis' internetabonnement te komen. Flat fee is een stuk hipper. Sinds vandaag kan men zich inschrijven bij Ilse.com. Om capaciteitsproblemen te voorkomen, heeft Ilse voor de voorzichtige benadering gekozen. Deze maand is er plaats voor slechts 5000 abonnees.

Voor 99,95 gulden per maand kunnen zij bellen (binnen Nederland) en internetten zonder verdere kosten. QuickOnline zorgt voor de achterliggende techniek. Het verkeer vindt plaats via het carrier select netwerk (1620) van Interoute. Een apart telefoonabonnement is niet nodig, het KPN-abonnement moet worden aangehouden.

Vorige maand kondigde QuickOnline al aan op korte termijn met een dergelijke dienst te beginnen. Uiteindelijk heeft Ilse dus de primeur, QuickOnline zal later met een vergelijkbaar pakket komen. Sander Demarteau van QuickOnline is tevreden over de samenwerking. "Ik ben blij dat Ilse voor een relatief kleine club als QuickOnline heeft gekozen. Wij leveren het pakket, zij de strik."

Ilse stelt overigens wel een beperking aan het gebruik van de nieuwe dienst. Deze is volgens Merien ten Houten, directeur van Ilse, bedoeld voor 'normaal gebruik, families dus'. Wie meer dan 65 uur per maand belt en internet via Ilse.com krijgt een waarschuwing. Ilse denkt nog over een upgrade-pakket voor de veeleisende internetter.

Ilse.com wil dit jaar zo'n 100.000 gebruikers hebben, aldus Ten Houten.Eerdere relevante berichten: Bellen en surfen tegen vast bedrag bij QuickOnline (18 april 2000) Medeoprichter Superweb begint aan nieuw avontuur (27 april 2000)