Op het weblog staat onder meer de handleiding 'Hoe uit de handen van politie en AIVD te blijven'. Een soortgelijke handleiding met dezelfde naam, is ook bij Samir A., één van de verdachten van de zogenoemde Hofstadgroep, gevonden bij huiszoekingen, zo maakte het tv-programma Nova dinsdagavond bekend.

Op het weblog stond ook een pamflet met de titel 'Lessen in veiligheid' waarin staat uitgelegd hoe een arrestatie verloopt, welke verhoortechnieken worden toegepast en hoe je je daar het beste op kunt voorbereiden, aldus Nova. Een pamflet met soortgelijke strekking werd ook op de pc van Samir A. aangetroffen.

Het weblog was bekend onder het synoniem de 'Leeuwen van Tawhied', een naam die regelmatig door leden van de Hofstadgroep is gebruikt. De website is deze week door Ilse Media uit de lucht gehaald. In een reactie laat Ilse weten dat het blog tot maandag op verzoek van Justitie online is gebleven. Michiel Houben van Web-log: "We weten niet precies wie er achter zat. Die terugkoppeling krijgen wij niet van Justitie."

Samir A. werd vorig jaar in Den Haag aangehouden omdat hij wordt verdacht van terroristische activiteiten. In de rechtszaak die al weken in Amsterdam tegen enkele vermeende leden van de Hofstadgroep wordt gehouden, zal het Openbaar Ministerie woensdag bekendmaken welke straffen zij zal eisen.