Dit schrijft Voelspriet.nl na een gesprek met technisch directeur John Lervik van Fast. De deal tussen Ilse en Fast was volgens hem zo goed als rond, maar ketste op het allerlaatste moment toch nog af.

"Het contract stond op het punt om getekend te worden, maar geldgebrek nekte Ilse. Aan de beslissing om de zoekmachine niet flink te verbeteren, ging een behoorlijke machtsstrijd binnen Ilse vooraf.'', zo zegt Lervik tegen Voelspriet.

Ilse had de intentie om de verouderde zoekmachine uit de mottenballen te halen, zo schrijft Voelspriet. "Door Ilse is alles op alles gezet om de zoekresultaten beter en uitgebreider te maken. In juni hebben we met Ilse een lang gesprek gevoerd in Oslo'', aldus Lervik. Het enthousiasme was toen nog groot bij Ilse. "Ze waren vastbesloten met ons in zee te gaan. Het contract zou in augustus worden getekend.''

Niet lang daarna werd Paul Molenaar als algemeen directeur aangesteld bij Ilse Media. Het contract werd niet getekend. Ook met de andere kandidaat, Google, werd geen contract getekend. Larvik: "Dat was niet alleen voor ons een teleurstelling, maar ook voor de ambitieuze mensen binnen Ilse. Het heeft niet zo mogen zijn. Ik wens Ilse niettemin veel succes'', aldus de technisch directeur.

Eerder liet Molenaar al doorschemeren dat Ilse Media binnenshuis gaat werken aan verbetering van de index van Ilse. Hierbij wordt onder meer gedacht aan meer kruisverwijzingen binnen het eigen Ilse-netwerk, waartoe bijvoorbeeld ook Startpagina behoort.