Op het blog van Yahoo claimt Tim Mayer van Yahoo dat de zoekmachine meer dan 20 miljard documenten en beelden heeft geïndexeerd. De index van Google zou 11,3 miljard bestanden bevatten. De groei van Yahoo is het gevolg van een recentelijke uitbreiding. Hiervoor werd de index van de zoekmachine geschat op 8 miljard beelden en documenten.

Het bedrijf wil het recentelijke succes van Google in China volgen door Alibaba.com over te nemen. Alibaba is de grootste e-commerce website van China. Yahoo en Alibaba zijn inmiddels al maanden in gesprek over een eventuele overname.

Menig bedrijf probeert in China voet aan de grond te krijgen. Elk van hen wil meeliften met de explosieve economische groei. De Chinese zoekmachine Baidu werd vrijdag geïntroduceerd op de technologiebeurs Nasdaq. Het aandeel steeg direct van 27 dollar naar 122,54 dollar. Sinds 1999 was het niet meer voorgekomen dat een nieuw aandeel op de eerste handelsdag zo snel steeg. Google profiteert ook van de beursgang van Baidu.com. Het Amerikaanse zoekbedrijf heeft een belang van 2,6 procent in Baidu.com.