Volgens de marktvorser vertoonden de meeste segmenten van de Ethernet- en applicatie-switchingmarkt een vlakke of dalende trend. De omzet op de markt voor applicatieswitches ging in het eerste kwartaal van dit jaar zelfs met 7 procent onderuit. Overigens geheel volgens verwachting, zo stelt Infonetics.

Toch zijn er volgens Infonetics genoeg lichtpuntjes aan te wijzen. Zo liet de verkoop van zowel beheerde als onbeheerde 10 Gigabit Ethernet-poorten een groei met dubbele cijfers noteren. Vergelijken we bovendien de cijfers uit het eerste kwartaal van dit jaar met de cijfers uit het eerste kwartaal van 2007, dan zien we dat de verkoop Ethernet-producten met 9 procent is gestegen.

Infonetics heeft dan ook goede hoop dat 2008 positief zal afsluiten, aangezien het eerste en het vierde kwartaal 'traditioneel zwak' zijn. “Wij zien geen redenen om onze verwachtingen bij te stellen”, aldus analist Matthias Machowinski. De onderzoekers voorspellen dat de markt nog tot 2011 bescheiden zal blijven doorgroeien. Bron: Techworld