De ING Bank kampt sinds donderdagochtend met een storing bij iDeal. Veel klanten ondervinden op dit moment problemen met betalen. Het is niet duidelijk hoe laat de storing is begonnen maar de eerste melding van AlleStoringen.nl dateert van 08.58 uur.

De meeste meldingen komen uit Amsterdam en Den Haag, maar ook in de rest van Nederland worden storingen gemeld. Berichten op Twitter bevestigen dit.

Geen informatie

De bank heeft na enkele uren nog geen informatie over de oorzaak. “Het klopt dat er een storing is bij iDeal. Wij onderzoeken op dit moment wat er aan de hand is. Het is ook nog niet duidelijk hoe ver de storing is verspreid. Een percentage kan ik nog niet geven", meldt woordvoerder Ronald van Buuren van de ING Bank. De bank komt later vandaag met meer informatie.

Update 13.42 uur: De ING Bank meldt dat betalen via iDeal weer kan. Van Buuren: “We hebben de hele ochtend hard gewerkt aan een oplossing en vanaf ongeveer 12.30 uur werkt iDeal voor onze klanten weer. Uiteindelijk bleek een probleem met een dataserver de oorzaak, waardoor 70 procent van alle klanten geen gebruik kon maken van iDeal. Andere ING-diensten hadden hier verder geen last van.“