De banenreductie maakt onderdeel uit van een kostenbesparingsprogramma dat ING dit jaar gaat uitvoeren, meldt de bank. Deze moet in totaal 1 miljard euro opleveren, waarvan 350 miljoen afkomstig uit de ontslagronde. Wereldwijd biedt ING werk aan 125.000 mensen, wat betekent dat 6 procent van het personeel verdwijnt.

Verder gaat de ING Bank onder meer contracten met IT-dienstverleners openbreken, en zich meer richten op kernactiviteiten.

Ook ICT'ers

Woordvoerder Nanne Bos van ING laat weten dat er 'over de hele linie' banen verdwijnen. 'Natuurlijk zijn dit ook ICT'ers', zegt hij tegenover Webwereld. Het is volgens hem niet zo dat bepaalde afdelingen harder geraakt gaan worden. Gedwongen ontslagen zijn volgens hem niet uit te sluiten. Precieze aantallen worden bekend gemaakt tijdens de presentatie van de jaarcijfers op 18 februari. Reden hiervoor is dat ING de procedure 'zorgvuldig' wil doorlopen, zodat werknemers niet verkeerd geïnformeerd worden.

Crisis hakt erin

ING boekte vorig jaar tegenvallende financiële resultaten. De bank verwacht over 2008 een netto verlies van 1 miljard euro te hebben geleden. De verzekeringstak duikt volgens de eigen verwachting voor 900 miljoen euro in de rode cijfers. Ook moest het bedrijf gebruik maken van de garantieregeling van de Nederlandse staat om overeind te blijven.