De ontslagronde is door het hele bedrijf voelbaar en is onderdeel van de vorige maand aangekondigde sanering. Er verdwijnen onder meer functies bij grootzakelijk bankiers, het hoofdkantoor, afdeling consumentenbankieren, de facilitaire dienst en bij de verzekeringsdochters, schrijft BNR.

Bij de it-afdelingen in Nederland komt de banenreductie neer op 115 tot 240 werknemers. Wereldwijd wordt het aantal banen over de hele linie met 7.000 teruggebracht. Dit moet 1 miljard euro opleveren.

Last van de crisis

Duizend van de 2.700 banen die in Nederland moeten verdwijnen zijn daadwerkelijke ontslagen. De overige 1.700 functies worden vrijgemaakt door het niet opvullen van vacatures en natuurlijk verloop. Bij de Nederlandse ING tak werken 28.000 mensen.

De bank heeft veel last van de economische crisis en moest daardoor tot 2 keer toe een beroep doen op de Nederlandse staat om overeind te blijven. FNV Bondgenoten liet tegen BNR weten dat het ‘te gek voor woorden is’ dat staatssteun voor banken geen werkgelegenheid maar juist ontslagen tot gevolg heeft. "Hier ligt nog een schone taak voor de overheid", zegt Jan Paul Veenhuizen van de bond tegen de radiozender.