Dat kondigde ING donderdag aan bij de presentatie van haar jaarcijfers. Rivaal ABN Amro zei drie weken geleden dat het 1,8 miljard euro zal steken in internetactiviteiten.

Naast de Nederlandse bankiers richten ook andere Europese banken het vizier op internet.

ING doet het in vergelijking niet slecht. De Wall Street Journal noemt het internetplan van ING 'wellicht het meest ambitieuze van alle Europese banken'. Vooral het aantal landen dat de Nederlandse bank online wil gaan bedienen wekt bewondering bij de Amerikaanse krant.

Het grootste deel van het geld, 850 miljoen euro, steekt ING in de verdere ontwikkeling van ING Direct. Deze tak van het bedrijf biedt bankiermogelijkheden via telefoon, internet en post. Het concern is van plan ING Direct dit jaar te lanceren in de VS, Italië en Frankrijk. De dienst wordt al aangeboden in Canada, Spanje, Australië, Duitsland en Nederland.

De rest van de twee miljard is onder meer bedoeld voor de uitbreiding van online beleggingsmogelijkheden. De bank zal ook verder investeren in haar internetproviders. In Nederland is het bedrijf actief met Freeler, in België met Yucom.Eerdere relevante berichten: ABN Amro investeert miljarden in internet (24 februari 2000)