Wie meerdere Google-accounts heeft kent het probleem, je moet eerst uitloggen bij het ene account voordat je iets met een ander account kunt doen. En dat in- en uitloggen mag dan niet zo heel veel tijd kosten, het is toch vervelend. Deze week rolt Google een feature uit waardoor mensen tegelijkertijd in meerdere accounts ingelogd kunnen zijn.

Met deze multiple sign-in kun je via een dropdown-menu bovenin het browserscherm wisselen tussen twee of meer Gmail-accounts. Het werkt niet bij alle Google diensten. Op dit moment kunnen Gmail, Calendar, Reader, Sites, Voice, App Engine en Code ermee overweg. Google Docs moet binnenkort volgen. Bij de rest van de Google-diensten kom je standaard in het account waarin je als eerste bent ingelogd, en dat je zo als default account hebt ingesteld.

Om multiple sign-in te kunnen gebruiken moet de feature eerst worden aangezet. Als het goed is komt er bij de persoonlijke instellingen een extra optie bij die dat mogelijk maakt. Op dit moment zien we die echter nog niet, maar in de loop van de week zou die dus moeten verschijnen. Blijkbaar wordt dit niet voor iedereen tegelijk uitgerold.

Door het aanzetten van multiple sign-in kunnen gebruikers niet meer offline werken. Google waarschuwt gebruikers dat ze hun offline mail eerst syncen voordat ze multiple sign-in aanzetten, zodat er geen berichten verloren gaan. Bron: Techworld