In de accountinstellingen staat de nieuwe optie multiple sign-in, schrijft het niet-officiële Google-blog Google Operating System, waarmee het mogelijk is om in één browsersessie te schakelen tussen meerdere Google-accounts, zonder uit te loggen. De functionaliteit is niet direct voor iedereen beschikbaar.

Na het aanzetten van multiple sign-in kan je via een dropdown-menu rechtsbovenin het browserscherm wisselen tussen twee of meerdere Gmail-accounts. Op die manier kan je snel schakelen als je zelf meerdere accounts beheert, of een computer deelt met anderen, zodat je niet voor elk account bijvoorbeeld een andere browser moet gebruiken.

Niet voor Docs

Multiple sign-in werkt alleen voor Gmail, Calendar, Sites, Reader, Voice, App Engine en Code. Schakelen tussen accounts in Google Docs is niet mogelijk. Als je de online tekstverwerker gebruikt, dan gebeurt dit automatisch met de als default gekozen account. Ook offline gebruikmaken van Gmail en Calendar is niet mogelijk.

De functionaliteit zou het zakelijke gebruik van Google Apps interessanter kunnen maken. Bedrijven die Google Apps gebruiken, hebben te maken met medewerkers die Google ook privé willen gebruiken. Met multiple sign-in kan makkelijker worden gewisseld tussen zakelijk en persoonlijk gebruik.

Update: Het is niet duidelijk wanneer het switchen tussen accounts voor iedere Google-gebruiker mogelijk zal zijn. Gisteravond was de optie bij Engelstalige accounts zichtbaar, maar die is in sommige gevallen nu weer verdwenen.