Local Motors is zo’n fabrikant die via co-creatie de volgende generatie voertuigen in de markt wil zetten. Met de principes van open source in de hand wil Local Motors helpen bij het oplossen van lokale problemen. Daarbij wordt een beroep gedaan op een virtuele gemeenschap van meer dan 30.000 ontwerpers, fabrikanten, ingenieurs en liefhebbers uit de hele wereld.

Om zoveel mogelijk ideeën te crowdsourcen schrijft Local Motors wedstrijden uit waarin ontwerpers en andere innovatieve geesten worden uitgedaagd. De eerste uitdaging leverde direct 44.000 designs op en de medewerking van 3600 innovatieve geesten, schrijft The Guardian. Aan de wedstrijd was geen geldprijs verbonden en alle kennis dat het bedrijf opdoet wordt gedeeld onder de bepalingen van Creative Commons.

Tijdens IT Innovation Day zal Damien Declecrq van Local Motors een presentatie geven over het baanbrekende en innovatieve programma van het bedrijf. Voordat hij het team van Local Motors versterkte, werkte Declercq aan een project om eco-vriendelijke auto's op de Europese wegen te krijgen, door de inzet van co-creatie en partnerships met OEM's. Die benadering hanteert hij nu ook voor het onderzoeken van mogelijkheden en partnerships voor Local Motors Zakelijk.

Hoe zie jij de toekomst? Worden auto’s en andere producten in de toekomst door onszelf ontworpen en bereikt kennisdelen meer dan de traditionele winstoogmerken van bedrijven? Geef je mening in de comments!

Damien Declercq is een van de sprekers op IT Innovation Day, het evenement over IT en innovatie op 19 september in Amersfoort.

Win nu een meet & greet met Damien Declercq! Stel een vraag aan Damien in de comments en de redactie plukt er de leukste vragen uit. Die vragenstellers mogen gratis naar IT Innovation Day en krijgen de kans die vraag persoonlijk te stellen aan Damien!

Meer weten? Volg IT Innovation Day op Facebook en maak kans op een t-shirt van Webwereld!