Instagram en Twitter zijn in een ruzie verwikkeld over het doorplaatsen van afbeeldingen van de fotosite op Twitter. De foto's worden bijvoorbeeld verkeerd bijgeknipt. Twitter meldt dat dit de schuld van Instagram is die de integratie van Twitter cards blokkeert. Met deze feature worden multimedia aan berichten gekoppeld op de microblogsite.

Als mensen op de fotolink in Twitter klikken, worden ze naar de Instagram-site gestuurd. Twitter zelf plaatst normaal gesproken een voorbeeldafbeelding, zodat volgers de microblogsite niet hoeven te verlaten om de afbeelding te zien. Maar deze voorbeeldafbeelding van instagram-foto's werkt sinds woensdag niet meer naar behoren.

Relatie verzuurd

De New York Times meldt dat de zet van Instagram om de feature uit te schakelen inderdaad een bewuste keuze is van het fotonetwerk om mensen naar de Instagram-site te sturen. De bedoeling is volgens Instagram-ceo Kevin Systrom om Twitter zelfs volledig de toegang te ontzeggen tot content van de fotosite.

De relatie tussen Instagram en Twitter is behoorlijk verzuurd. Bij het uitrollen van de nieuwe Twitter-api klaagden Instagram-ontwikkelaars dat deze onstabiel en onvoorspelbaar is geworden. Met deze api stelde de microblogsite stevige spelregels op over hoe Twitter-apps eruit mogen zien en moeten werken. Critici denken dat Twitter daarmee third party-apps de nek om wil draaien.