Als keynote spreker op de International Consumer Electronics Show (CES) hield Otellini een uitvoerig pleidooi voor meer interactiviteit op het web. "Internet is niet intelligent, heeft een saaie interface en is toe aan een ingrijpende facelift. Mensen voelen zich er niet bij betrokken omdat het web te weinig interactief is. Zoeken naar informatie via een zoekmachine is al een langdradig proces", aldus de topman van chipproducent Intel.

Oplossing

De oplossing ligt volgens Otellini in verbeterde interfaces, mobiele apparaten en sociale netwerken. "Spoedig zal internet in staat zijn een gebruiker te herkennen, te anticiperen wat die wil opzoeken en de relevante data aanreiken", profeteerde Otellini.

eJamming

Als voorbeeld van een geslaagde interface noemde Otellini de succesvolle Wii console van Nintendo. Ook blies hij de loftrompet over sociale netwerken, zoals de software van eJamming Audiio waarmee muzikanten virtueel kunnen jammen. Op het podium gaf de band Smash Mouth een demonstratie door over internet samen te spelen met elders aanwezige bandleden.

Canmore platform

Otellini's eigen bedrijf Intel ontwikkelt momenteel processors waarmee pc's de hogere grafische eisen van deze tijd aankunnen. Tijdens zijn CES-toespraak demonstreerde hij het Canmore system-on-a-chip platform, waardoor hoge resolutie beeldkwaliteit en televisie-uitzendingen op elektronische apparaten zoals tv's en mediaspelers mogelijk wordt, zonder dat dit al teveel geheugenruimte in beslag neemt. In de tweede helft van dit jaar zal Intel het Canmore platform uitbrengen.