Volgens Intel-baas Craig Barrett maakt draadloze innovaties nieuwe vormen van entertainment mogelijk via pc's en consumentenelektronica. Barrett stelde dit tijdens zijn keynote-speech op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Deze beurs staat voor een groot deel in het teken van draadloos.

"Communicatie verloopt draadloos," aldus Barrett. Volgens de topman bieden draadloze technieken als wifi ongekende mogelijkheden voor consumenten op overal in huis met ieder apparaat toegang te hebben tot digitale content. Nieuw is deze visie overigens bepaald niet. Ieder technologiebedrijf, zoals Microsoft, HP, Dell en ook Intel zelf, hamert al tijden op deze trend voor de huiskamer.

Intel wil uiteraard een graantje meepikken. Het concern komt later dit jaar met zijn zogenoemde multi-core-technologie voor desktop-, server- en mobiele platforms. Voordeel is dat chips meer taken tegelijkertijd kunnen uitvoeren. Als voorbeeld noemde Barrett het streamen van verschillende vormen van digitaal entertainment naar verschillende mensen tegelijk.

Niet alleen wifi staat in de belangstelling van Intel, maar ook wimax. Om dit te onderstrepen maakte Intel samen met filmmaker Robert Redford bekend dat tijdens het aankomende Sundance Filmfestival voor het eerst een complete bioscoopfilm zal worden doorgegeven via wimax. Deze draadloze techniek maakt communicatie over grote afstanden mogelijk.

Volgens Barrett zal wimax ervoor zorgen dat de entertainmentindustrie op nieuwe manieren films kan creëren en distribueren.