E-commerce applicaties van Alibaba zijn bij levering van de nieuwe pc's als geïnstalleerd. De pc draait op Intel hardware.

Alibaba is voor 40 procent in handen van Yahoo. De site biedt een marktplaats voor handelaren, producenten en exporteurs. De site is een populaire manier voor kleine Chinese fabrikanten om hun goederen op de wereldmarkt aan te bieden.

Alibaba is tevens eigenaar van Taobao, een van de populairste veilingsites van China. Naast veilingen voor consumenten, helpt de site kleine bedrijven om hun producten in heel China te verkopen.

Nichecomputers

Waar Intel zich in Europa en Noord Amerika vooral richt op de verkoop van onderdelen voor reguliere pc's, ontwikkelt de chipfabrikant voor opkomende markten juist nichecomputers die zich toespitsen op specifieke taken. Daarvoor heeft Intel Intel in augustus 2005 in Brazilië, China, Egypte en India zogenaamde 'platform definitie centra' geopend.

Zo heeft Intel voor de Chinese markt een speciale 'leercomputer' ontwikkeld, waarbij een aanraakscherm kinderen helpt om het Chinese schrift te leren. De computer is bovendien voorzien van een fysiek slot dat het apparaat in een 'leer-stand' plaatst. Dan wordt de toegang to bepaalde applicaties afgeschermd.

Een ander voorbeeld is een computer die is ontwikkeld voor internetcafés. Daar zorgt een speciaal ontworpen moederbord ervoor dat het besturingssysteem zich bij elke klant automatisch ververst, zodat virussen en andere malware geen schade kunnen aanrichten.