Asus en Intel hebben de site WePC.com gisteren gepresenteerd, schrijft Cnet.

Droom pc

De site is onderverdeeld in drie discussiegroepen, waar consumenten kunnen samenwerken bij de ontwikkeling van netbooks, laptops en notebooks voor gamers. "Bezoekers van de site kunnen hun ideeën met elkaar delen, stemmen op ingediende ontwerpen en in discussie gaan met andere leden van de community over de kwaliteiten van hun droom pc", aldus Intel, dat zegt te geloven dat innovatie overal vandaan kan komen.

In veel van de bijdragen die nu op de site staan, gaat het om de bekende eisen van de meeste pc-gebruikers: betere batterijen, minder glanzende beeldschermen en lichtere systemen. Sommige bezoekers stellen specifieke eisen aan de processor, terwijl anderen hd-schermen of 3G-verbindingen verlangen.

Laptop met haar

Toch zijn er ook al originele ideeën te vinden, zoals de suggestie om een duurzame, waterproof laptop te ontwikkelen, die in het donker licht geeft. Een andere lezer stelt voor een laptop te ontdoen van alle knoppen en het scherm en een soort virtual reality-systeem te maken. "Het gaat nog te ver om dat rechtstreeks op je brein aan te sluiten, maar er bestaan al goedkopere technologieën die al geweldig zouden zijn".

Telepathische communicatie met de laptop via hersengolven werd ook op de site voorgesteld, maar de meest merkwaardige is van een bezoeker die haar op zijn laptop wenst. "Dat haar kun je dan knippen zoals je het zelf wilt hebben. Het haar moet natuurlijk groeien, zodat je verschillende knipbeurten per jaar kunt geven".