Volgens Intel heeft de EU niet alle benodigde papieren verzameld om het proces in goede banen te leiden, zo meldt de Financial Times. Die documenten zouden volgens het bedrijf vooral moeten komen van AMD zelf, de grootste concurrent van Intel. Intel kwalificeert (pdf) de antitrustprocedures dan ook als 'discriminerend en onvolledig'.

De EU is van mening dat de inzage en bewijsverzameling in de zaak nog niet afgerond is. Voor het verzamelen van documenten en bewijzen vielen EU-medewerkers meerdere keren kantoren van Intel binnen.

Illegale prijsafspraken

AMD klaagde in 2000 al over mogelijk machtsmisbruik en illegale praktijken van Intel. Het onderzoek naar Intel loopt dan ook al enkele jaren. De Europese Commissie, met Neelie Kroes als gangmaker, klaagde in juli 2007 Intel officieel aan op verdenking van het breken van de antitrustwetgeving.

Zou zo Intel kortingen geven aan bedrijven om maar te verkomen dat ze over zouden stappen naar AMD waardoor Intel zich schuldig maakt aan illegale prijsafspraken. Afgelopen zomer verstevigde de EU de aanklachten tegen de chipmaker. Als reactie daarop stapte Intel naar de rechter om zijn kant van het verhaal te kunnen belichten.