Intel werkt volop aan zijn nieuwe 'Brasswel-chip' als opvolger van de huidige energiezuinige Bay Trail-processors in pc's en tablets. Maar tegelijkertijd maakt het bedrijf bekend dat er nog dit jaar ruim twintig chipontwerpen op de markt zijn, speciaal voor Chromebooks. Dat betekent een vervijfvoudiging van het Chomebook-aanbod van Intel.

Want het momentum voor het Chrome OS is daar, en Intel is erbij. "Vorig jaar hadden we maar vier ontwerpen voor Chrome. Vandaag kan ik bekendmaken dat dit er meer dan twintig worden", aldus algemeen directeur Kirk Skaugen van Intel's PC Client-divisie tegenover Webwerelds zustersite PCWorld. Woensdag kwam marktvorser ABI Research met puike verkoopcijfers inzake Chromebooks. Het gros, bijna 90 procent, wordt verkocht in de Verenigde Staten.

Qualcomm pas afsnijden

Naast "Braswell" en Chromebook-ontwerpen kondigde Intel deze week ook Cherry Trail aan. Deze nieuwe 14nm-tabletchips, die de chipmaker minder productiekosten zouden opleveren, zijn eind dit jaar in de eerste tablets te verwachten. Met Cherry Trail wil Intel wil rivaal Qualcomm de pas afsnijden.

Lees ook: 8 redenen waarom de Chromebook een blijvertje is