Het Amerikaanse consultancybureau Weiss Ratings deed onderzoek bij grote niet-financiële concerns naar de millenniumbestendigheid van hun systemen. De chipfabrikant Intel is een van de bedrijven die lage klassering kreeg, evenals de supermarktketen Wal-Mart.

Volgens Weiss Ratings kan het nieuwe millennium bij deze bedrijven zeer grote problemen opleveren. Intel was niet bereikbaar voor commentaar, maar in een eerdere verklaring stelde de chipmaker dat ze zeer goed op schema zou liggen bij het millennium-klaar maken van haar computers en systemen.

Elf van de 50 grootste non-financiële concerns in de top 50 kregen van Weiss het predikaat 'beneden gemiddeld' mee: Bell Atlantic, Chevron, Compaq, Ford, General Motors, Kroger, Motorola, PepsiCo, SBC Communications, Texaco en United Technologies Corp.

Volgens Weiss hebben de in totaal 538 onderzochte bedrijven gezamenlijk 26 miljard dollar begroot om de millenniumproblemen op te lossen. Echter slechts 13,6 miljard dollar is hieraan uitgegeven. Volgens het bureau is het dan ook duidelijk dat veel bedrijven flink achterlopen en het op het laatste moment laten aankomen.