Dit blijkt uit een rapport van Samsung Electronics America. Het elektronicaconcern kampt met lage omzetcijfers omdat de mobiele pc in de VS ongeveer 1100 dollar kost.

Door de huidige Intel-chip te verwisselen voor een AMD-processor zou de prijs omlaag kunnen. Dit moet de pc aantrekkelijker maken.

De Origami-pc is nu uitgerust met Intel 900 MHz Celeron M ULV-chip. Deze herfst zou de chip worden vervangen door een alternatief van AMD.

Analisten stellen dat Samsung er verstandig aan zou doen om te kiezen voor AMD-chips. Het elektronicaconern wil zelf niet reageren op het nieuws. "Samsung doet er alles aan om de prestaties van het apparaat te verhogen en tegelijkertijd de kosten omlaag te brengen", merkt Nicole D'Onofrio analist bij het Amerikaanse Current Analysis op.

De pc die lange tijd bekend stond onder codenaam Origami, deed dit voorjaar veel stof opwaaien. De pc werd in maart onthuld en bleek een mobiele pc te zijn die draait op Windows XP Tablet PC met een harde schijf van 40 GB, 512 MB werkgeheugen en een 7 inch lcd-scherm.