Aan Intels televisieplannen is vroegtijdig een einde gekomen. De chipmaker verkoopt zijn gehele iptv-divisie aan telecombedrijf Verizon. Intel-topman Erik Huggers maakte nog geen jaar geleden bekend voor eigen tv-succes te gaan. Met een eigen set-top box en een platform voor ip-tv ('OnCue') moest Intel Media als over-the-top (OTT) speler gaan concurreren met aanbieders zoals Apple, Google en Samsung.

Personeel verhuist mee

Het niet kunnen vinden van de juiste partners wordt de chipmaker fataal. Door de divisie aan te bieden bij Verizon, dat tot de grootste telco's van de Verenigde Staten behoort, hoopt Intel dat het vorig jaar begonnen project wel door kan gaan. De 350 werknemers, grotendeel ontwikkelaars van set-top-box, kunnen als onderdeel van de deal aan de slag bij Verizon. Ook het management blijft ongewijzigd.

Verizon moet Intel Media nu alsnog tot een succes maken. Het bedrijf kan voortbouwen op de chiptechnologie die Intel voor hen heeft opgebouwd. Eerder leverde Intel al de chips voor de set-top boxes van Google TV. Verizon is recent begonnen met een eigen video-aanbod en kocht daarvoor content- en netwerkleverancier EdgeCast op. In combinatie met Intel Media moet dat een nieuwe on-demand service opleveren.