Het Centrino 2 platform bestaat uit een 802.11n draadloos-netwerkadapter, een tweede generatie Core 2 mobiele processor en een Intel Mobile 4 chipset. De chips hebben al vaker een update gekregen, maar dit is de eerste grote release sinds het platform in 2003 uitkwam.

Laptops die draaien op Centrino 2, moeten een betere ondersteuning krijgen voor multimediatoepassingen. Zo moet bijvoorbeeld het afspelen van HD-content beter gaan. De GMA X4500MHD grafische processor moet ook 3d-applicaties sneller laten draaien. Bovendien is er ondersteuning voor een snellere vorm van Wifi en WiMax.

Entertainment op de notebook heeft een prioriteit voor Intel, zegt Mooly Eden, de voorzitter van de afdeling die over mobiele technologie gaat. "De wereld schakelt om naar high-defition," aldus Eden tegen PC World. Daarom moet het ook mogelijk worden om een HD-film op Blu-Ray te kijken op één batterij. "Dat kan nog dit jaar gebeuren, en anders volgend jaar," beweert de Intel-medewerker. Hij voegde trouwens toe dat entertainment steeds belangrijker is, als je je beseft dat mannen meer tijd met hun laptop doorbrengen dan met hun vrouw.

Omschakelen

Eén van de technologieën die door Intel wordt gebruikt om energie te besparen, is 'Switchable Graphics'. Hierdoor kunnen de laptops schakelen tussen verschillende grafische chips, voor zwaar en licht gebruik. Hierdoor moet een aanzienlijke energiewinst worden behaald.

Nathan Brookwood, een analist bij Insight 64, beweert dat het platform nu beter kan concurreren met vergelijkbare AMD-chips. "Geïntegreerde grafische chips zijn nooit een sterk punt geweest bij Intel-notebooks. Het lijkt erop dat ze die achterstand nu willen inlopen," aldus Brookwood, die het platform vergeleek met AMD's Puma laptops.

vPro

In augustus moetend de eerste Centrino 2 laptops op de markt verschijnen die ook vPro-technologie in huis hebben. Met vPro kunnen bedrijven beter de laptop van hun medewerkers beheren. Zo zit er een anti-diefstalfunctie in. Via het internet controleert de chip bij het opstarten of een eigenaar aangegeven heeft dat de laptop gestolen is. Zodra dit het geval is, blokkeert de laptop de toegang tot de harde schijf, waar de informatie middels encryptie is opgeslagen. De enige manier voor de dief om dit te omzeilen, is om de computer nooit aan het internet te hangen.