IBM, Hewlett-Packard (HP) en Compaq hebben een nieuwe en snellere PCI-bus ontwikkeld, de Pcix. Het fabrikantentrio heeft daarbij Intel bewust overgeslagen omdat er zeer sterke aanwijzingen zijn dat Intel zelf aan een nieuwe bustechnologie werkt. Zo willen ze voorkomen dat Intel geld kan gaan vragen aan PC-bouwers voor de nieuwe bussoort. Intel weigert op de stroom van geruchten in te gaan. Desondanks hopen IBM, Compac en HP dat Intel de Pcix zal gaan gebruiken. Het nieuwe product zou twee keer zo snel zijn als de bestaande bus die op 66 MHz draait. Hierdoor kan de benodigde toegangstijd tot bijvoorbeeld netwerkkaarten en harde schijven fors naar beneden.

Op een door IDC georganiseerd IT-forum in Parijs heeft Bill Gates een groot gehoor beloofd dat Microsoft zal werken aan stabielere software. Dit deed hij naar aanleiding van een vraag gesteld door een vertegenwoordiger van de SNCF, de Franse spoorwegen, die van Gates wilde weten waarom zijn software altijd met zo veel bugs wordt uitgebracht. Gates zei hierop dat dit binnenkort tot de verleden tijd zal behoren. Het aantal software-testers overtreft namelijk inmiddels het aantal ontwikkelaars. Mochten er onverhoopt toch nog fouten in nieuwe software zijn, dan zullen patches bovendien automatisch via Internet worden aangeboden. Deze service moet binnen twee jaar zijn beslag krijgen. Een andere belofte: Windows CE, de uitgeklede software voor palmtops, zal beschikbaar worden voor mobiele telefoons, zodat bellers op elk moment met hun PC contact kunnen maken. (Bijdrage: Laurens Verhagen)

De Nijmegenaar waarvan bijvoorbeeld de fiets is gestolen moet binnenkort daarvan aangifte kunnen doen per telefoon, fax of via het internet. Dat zei korpschef Poelert van de politie Gelderland Zuid bij de officiële opening van het nieuwe hoofdbureau in de Keizer Karelstad. De politiebaas van Nijmegen en omstreken vindt dat de afhandeling van "niet-emotionele zaken" veel efficiënter kan. "Net als bij de banken kunnen veel zaken tussen burger en politie met de moderne communicatie worden afgedaan", aldus de korpschef.

IBM heeft 's werelds kleinste harde schijf geïntroduceerd. Het opslagmedium heeft ternauwernood de doorsnede van een rijksdaalder. De maximale opslagcapaciteit bedraagt een slordige 340 megabyte. Het harddiskje weegt vrijwel niets en is speciaal ontwikkeld voor toepassing in digitale fotocamera's en palmtop-computers. Nog voor de officiële introductie hebben Canon, HP en Minolta al plannen om de microdrive in hun producten in te bouwen. In vergelijking met bestaande soortgenoten gaat de drive veel zuiniger met energie om en kan hij veel meer

gegevens 'vasthouden'.