Intel en de Commissie hebben niet bekendgemaakt wat de chipfabrikant heeft geschreven. Naast het geschreven antwoord heeft Intel de commissie gevraagd om een hoorzitting. De datum van deze zitting moet nog worden bepaald.

"Het zal nog wel een tijdje duren voordat er een hoorzitting kan plaatsvinden", zegt een woordvoerder van Intel. "De commisie zal tijd nodig hebben om ons antwoord grondig te lezen." Intel vroeg tot twee keer toe uitstel van het geven van een antwoord. Officieel had de reactie al in oktober vorig jaar bij de Europese Commissie moeten liggen. Er waren echter wat 'losse eindjes' die aangepakt moesten worden. Intel benadrukt dat dit niet ongebruikelijk is.

Illegaal

De EC beschuldigde Intel in juli van het geven van 'substantiële kortingen' aan computerfabrikanten. In ruil daarvoor zouden de bedrijven grote hoeveelheden x86 chips moeten afnemen. Volgens de commissie zou Intel ook fabrikanten betalen om de productie van apparaten die draaien op AMD-chips te vertragen of helemaal af te blazen. Daarnaast zou de chipfabrikant haar chips onder de kostprijs verkopen aan overheden en universiteiten. Volgens Europese regels is dergelijk gedrag in strijd met de mededingingswet.