Intel wil een alternatief voor de 'grote beige doos' en moedigt pc-ontwerpers en –fabrikanten aan om meer gestileerde pc's te ontwerpen, zo meldt de BBC. De enige voorwaarde die de chipmaker stelt, is dat de pc's worden aangedreven door zijn Viiv-technologie, met Intels Core 2 Duo-processors.

Intel daagt deelnemers uit om 'out-of-the-box' te denken bij hun ontwerp. "Consumenten baseren hun pc-aankoop tegenwoordig op meer dan alleen de prijs en de eigenschappen. Ze nemen ook de omvang, vorm en stijl van de pc mee in hun overweging", zo verklaart Eric Kim, vice-president van Intels Digital Home Group tegenover de Britse omroep.

De winnaar van de ontwerpwedstrijd ontvangt 300.000 dollar voor de massaproductie van de pc's en 400.000 dollar om het ontwerp samen met Intel in de markt te zetten. De nummer twee in de wedstrijd ontvangt 300.000 dollar voor de productie van zijn ontwerp.

De jury bestaat onder andere uit Intel-voorzitter Paul Ottellini en GQ-redacteur Kevin Sintumuang. De juryleden evalueren de inzendingen begin 2007 op basis van stijl, functionaliteit en configuratie. De winnaar wordt tijdens het Intel-ontwerpersforum in maart 2007 bekendgemaakt.