Hoewel het al mogelijk is om op basis van signaalsterkte een wifi-driehoeksmeting uit te voeren, is deze methode volgens Intel niet geschikt voor meerdere gebruikers. Dit zette Intel aan het denken, zo zei Justin Rattner van Intel tijdens een toespraak donderdag op het Intel Developer Forum (IDF).

Door te berekenen hoelang packets onderweg zijn tussen de draadloze netwerkgebruiker en het access point, kan worden berekend op hoeveel meter afstand de bewuste gebruiker is.

Zodoende kan worden gekeken of iemand die het draadloze netwerk gebruikt, dit bijvoorbeeld van buiten de kantoormuren doet.

Tijdens de keynote kon Intel de technologie al voorzichtig demonstreren. De technologie is volgens Rattner zo nauwkeurig, dat zelfs op zeventig meter vanaf het access point kan worden bepaald of een aangesloten apparaat binnen of buiten is.

Aanpassingen

Om de technologie optimaal te laten functioneren, zullen zowel access points als clients moeten worden aangepast. Intel is van plan zijn vinding voor te leggen aan de IEEE 802.11-groep om de technologie gestandaardiseerd te krijgen.