Intel Capital vindt het huidige investeringsklimaat in de techsector onstabiel en blijft daarom weg in bepaalde sectoren van de markt. Met name de investeringen in relatief jonge bedrijven loopt uit de hand, zegt Arvind Sodhani, de oprichter van de investeringstak van de chipmaker tegen The Register.

"Er zijn meer bedrijven dan ooit die in korte tijd op een waarde worden geschat van meer dan een miljard dollar, zo zo geheten unicorns. Tegelijkertijd is het aantal bedrijven dat naar de beurs gaat tot een dieptepunt gedaald. De manier waarop waarde wordt toegekend aan bedrijven op de publieke markt verschilt enorm met de manier waarop dat in de private markt gebeurt."

Intel laat Silicon Valley even liggen

Hij noemt het "een terechte zorg" dat de sector naar een nieuwe crash dendert, omdat investeringen in de startups uit de pas loopt met investeringen in bedrijven die wel de openbaarheid zoeken en hun boekhouding moeten openen. "Daarom zijn we de laatste twee jaar voorzichtiger geworden in onze investeringen", zegt Sodhani. Intel investeert steeds meer buiten Silicon Valley en kijkt daarbij meer naar China.