Chipfabrikant Intel heeft lange tijd gedacht dat smartphones en met name tablets een tijdelijke hype waren. Computergebruikers zouden op een gegeven moment wel terugkeren naar hun desktops, laptops en netbooks, maar dat gebeurde nooit. "Het heeft even geduurd voordat we dat begrepen en accepteerden", stelde CEO Brian Krzanich vandaag op het podium van de Code Conference.

Desalniettemin probeert Intel nog het beste van deze onvoorziene situatie te maken. "We geven telefoons en tablets nog niet op", zegt Krzanich. De topman spreekt de ambitie uit dat zijn concern er dit jaar in zal slagen om 40 miljoen tablets op basis van Intel-chip te leveren. Dat houdt in dat Intel dit jaar van een marginaal marktaandeel naar 15 tot 20 procent moet groeien.

Intel heeft fiducie in de wearable

Krzanich wekte woensdag verbazing op het podium van Code door in een 'smart overhemd' te verschijnen, als teken dat het bedrijf flink zal inzetten op een toekomst met wearables. Intel richt zich daarbij op de 'ogen, oren, polsen en torso'. Het overhemd van Krzanich was onder andere uitgerust met een hartslagmeter van Intel, maar de textiel is afkomstig van een kledingspecialist. "Intel gaat zelf geen kleding of polsbandjes maken. We willen de mode-industrie voorzien van oplossingen", aldus de CEO.