Volgens de LA Times heeft Yahoo in de zoektocht naar alternatieven de besprekingen met Google opgevoerd. Analisten beweren dat Yahoo alleen zijn onafhankelijkheid kan behouden door een advertentiepact met Google te sluiten.

In een e-mail aan alle medewerkers van Yahoo zegt ceo Jerry Yang dat de raad van bestuur het aanbod Microsoft nog steeds bestudeert "en de tijd neemt om alles goed te doen." De e-mail is openbaar gemaakt bij de U.S. securitues & exchange commisie.

Microsoft onthulde afgelopen vrijdag vijandig overnamebod op Yahoo van 44,6 miljard dollar. Microsoft wil met overname een zijn online zoek- en advertentie-activiteiten verder uitbreiden, en daardoor beter met Google concurreren.

Yahoo is terughoudend over het aanbod. Het bedrijf zou hopen een tegenbod te ontvangen van een andere bieder of een deal met Google te sluiten waarmee Yahoo's zelfstandigheid gewaarborgd blijft, zo schrijft de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

Analisten achten het hoogst onwaarschijnlijk dat een ander bedrijf het bod van Microsoft zal evenaren. Ook zou bij een eventuele deal met Google de vrije concurrentie in het geding komen, gezien Google's dominantie op het web.

In Yang's e-mail bedankt hij zijn medewerkers voor hun toewijding ondanks de chaotische periode binnen het bedrijf. Het bedrijf heeft "topadviseurs" aangenomen om te assisteren bij de dreigende overname.