Ze waren er in het Nederlandse hoofdkantoor van Microsoft ook helemaal niet blij mee. Want het uitstel van de NL-versie betekent dat de gebruikers van Nederlandstalige versies van Windows nog tot 4 mei moeten wachten met het installeren van de nieuwe IE. Het gebruik van de Engelstalige versie op een Nederlandstalig besturingssysteem is namelijk wel mogelijk, maar wordt door Microsoft sterk afgeraden. Diegene met een Engelstalig OS kunnen echter direct aan de slag met de, volgens Microsoft, "Fastest, Easiest, Most Flexible Web Experience".

Belangrijkste nieuwtje aan IE5 is, buiten alle zaken die al eerder bekend waren, de aanwezigheid van een Windows Radio Toolbar. Hiermee krijgt de gebruiker via streaming audiotechnologie direct toegang tot een groot aantal Internet radio-stations. Inmiddels zijn er reeds 250 stations beschikbaar en binnen afzienbare tijd zullen daar een aantal

Nederlandse zenders als Radio 3FM, Radio 10 Gold 103 FM, Radio 538 en Veronica FM aan worden toegevoegd.

Voor meer informatie over de (on)mogelijkheden van Internet Explorer 5 kunt u terecht op de IE5-pagina's van Microsoft.

Voor gebruikers met een Engelstalig Windows-versie: Internet Explorer 5 is vanaf dit moment binnen te halen vanaf de Microsoft MSN-site. Windows 98 gebruiker kunnen per direct gebruikmaken van de WindowsUpdate-optie.