Mensen die vinden dat technologie invloed heeft op hun liefdesrelatie, ervaren dat in meerderheid als positief. Overigens gaf negenentwintig procent van alle ondervraagden aan dat moderne techniek in meer of mindere mate invloed heeft op hun relatie. De rest gaf aan helemaal geen invloed te ervaren.

Geen geheime wachtwoorden

Het onderzoek had nog meer opmerkelijke resultaten. Zo zegt zevenenzestig procent van de ondervraagde Amerikanen dat ze elkaars wachtwoorden kennen. Eveneens opvallend is dat een kwart een e-mailadres deelt. Dit komt vooral voor bij mensen die al lange tijd samen zijn en vijfenzestigplussers.

Sexting

Jongeren klagen vaker over het mobiele telefoongebruik van hun partner. Maar daarnaast beweren zij dat ze zich, door het gebruik van internet, sms en mobiele telefonie, dichter bij hun partner voelen. Communicatie met een seksuele inhoud (sexting) vindt volgens Pew evengoed plaats onder alleenstaanden als tussen partners. Slechts vier procent is wel eens boos geworden over wat hun partner op internet uitvreet.

Het onderzoek is telefonisch uitgevoerd onder ruim twee├źntwintighonderd mensen in de Verenigde Staten.