Samen gaan KPN en Nokia mobiele berichtendiensten in Nederland aan de man brengen. Via het KPN-netwerk kunnen mobiele bellers met het Wireless Application Protocol (WAP) binnenkort onder meer nieuws ontvangen, e-mail verzenden en elektronisch bankieren met hun GSM. Stukken makkelijker dan dat nu gaat via SMS berichten.

Voor de WAP-diensten is een toestel nodig dat daarvoor geschikt is. Eerder dit jaar bracht Nokia het eerste WAP-toestel op de markt. De Nokia 7110 dual band GSM 900/1800 media phone is ontworpen om gemakkelijk internettoegang te bieden en heeft een groot scherm en een toetsenbord voor tekstingave.

KPN is onlangs lid geworden van het WAP-forum, dat mede opgericht is door Nokia. Het WAP-forum heeft zich ten doel gesteld een standaard te ontwikkelen voor geavanceerde berichtendiensten, internettoegang en applicaties voor mobiele telefoons en draadloze terminals.

Op welke termijn de WAP-diensten via het KPN-netwerk worden aangeboden kon een woordvoerder van KPN niet zeggen. Zeker is dat wie er gebruik van wil maken een nieuw toestel moet aanschaffen. De gangbare GSM's zijn niet WAP-compatibel.