Klanten betaalden drie tot twintig euro bovenop de medicijnprijs. De apotheek zou volgens de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) zo zeker 23 duizend euro te veel hebben verdiend. De boete bedraagt ruim 58.000 euro.

E-mailconsult

De internetapotheek liet een arts via internet op basis van een online vragenlijst recepten uitschrijven. Voor dat 'e-mailconsult' betaalde de patiënt. De nieuwe Geneesmiddelenwet verbiedt zo'n betaald internetconsult. Die is alleen toegestaan wanneer er al een behandelrelatie is tussen patiënt en arts maar dat was in het geval van de internetapotheek was dat niet zo.

De apotheek rekende ook te hoge tarieven voor bemiddelen en verzending van de medicijnen en handelde daarmee in strijd met de wet.

Antillen

Om welke internetapotheek het gaat mag de NZA niet zeggen. Wel zou de site inmiddels zijn gestopt met de verboden activiteiten. Volgens de Volkskrant heeft een andere omstreden internetapotheek Dokteronline.com, die de hoogste kosten rekende, zijn activiteiten voortgezet vanaf de Antillen.