ABN Amro-woordvoerster Karen de Vries bevestigt dat er gisteravond opnieuw een technische storing heeft plaatsgevonden bij het internetbankieren van de ABN Amro. “Aan het begin van de avond kregen wij melding van de storing maar deze hebben wij binnen een paar uur kunnen herstellen. De storing van afgelopen week was volledig hersteld en staat hier buiten. De saldo's van onze klanten waren weer bijna allemaal up to date."

Niets bekend over afschrijvingen

Op de vraag of er opnieuw nieuwe dubbele afschrijvingen gedaan zijn, antwoordt De Vries: “Van nieuwe dubbele afschrijvingen is mij niets bekend, dat moet ik navragen."

Klanten van de ABN Amro melden bij Webwereld dat wel degelijk nieuwe afschrijvingen hebben plaatsgevonden na de hersteldatum van de vorige technische storing bij de bank. Over de oorzaak van de storing wil de ABN Amro-woordvoerster niets zeggen.

Meer dan een week storingen

ABN Amro stond afgelopen week al twee keer eerder centraal bij een technische storing waarbij klanten geen overschrijvingen konden doen via internetbankieren. Ook werden ten onrechte dubbele bedragen afgeschreven van privé en zakelijke rekeningen.

Update 11:00 uur: De woordvoerster van de ABN Amro meldt Webwereld: "De dubbele overschrijvingen zijn een na-ijleffect van herstelwerkzaamheden van de storing van afgelopen week. De storing van gisteravond staat hier los van."