De helft van de internetgebruikers maakt zich niet druk over wat anderen over hen op internet plaatsen. Voor online registraties op websites, gebruikt 45 procent van de ondervraagden een apart e-mailadres. Onder de ervaren internetgebruikers is dit percentage 80 procent.

Ruim éénvijfde (21 procent) van de respondenten gaf aan een eigen website of blog te hebben en bijna een derde is lid van een sociale netwerksite als Hyves, Schoolbank of Facebook. Tweederde van de ondervraagde ouders geeft aan de online sociale contacten van hun kinderen te controleren en bijna een kwart van de ouders (23 procent) laat zijn kroost alleen internetten in een kamer waar ze mee kunnen kijken. Bovendien geeft 18 procent van de ouders aan dat ze regelmatig de internetgeschiedenis van hun kinderen bekijken.

Zoals eerder deze maand ook al uit ander onderzoek bleek, controleren internetgebruikers de informatie die over hen online staat regelmatig door zichzelf te googlen. Uit het onderzoek Digitale Huishoudens van Ilse Media, uitgevoerd door Interview-NSS, blijkt nu dat vijftig procent van de Nederlandsse internetgebruikers regelmatig googlet op zijn eigen naam.