In het verleden was Lycos een van de populaire websites, maar trekt tegenwoordig maandelijks nog slechts twaalf tot vijftien miljoen bezoekers. Sinds 2004 is de site eigendom van Daum, een Koreaans internetbedrijf. Dat betaalde er destijds 105 miljoen dollar voor. Lycos was ooit 5,4 miljard dollar waard.

Onder de transactie valt niet alleen de website Lycos.com, maar ook sites als Tripod, Gamesville en HotBot. Het gaat Ybrant Digital voornamelijk om de merknaam Lycos, waarmee het een aantrekkelijke webbestemming voor zijn adverteerders te kunnen bieden.

Ontstaan in 1994

Lycos is ontstaan 1994 en was ooit een van de populairste zoekmachines. Naast de zoekmachine voorzag Lycos ook in e-maildiensten, webhosting en sites voor social networking en entertainment.

In 1999 was Lycos in de Verenigde Staten zelfs enige tijd de meest bezochte portal. Vlak voor de internetbubble in mei 2000 werd het bedrijf voor 5,4 miljard dollar verkocht aan het Spaanse Terra Networks, onderdeel van telecombedrijf Telef├│nica.

Lycos Europe zelfstandig

Het Koreaanse Daum kocht Lycos in 2004, maar daaronder vielen niet de activiteiten in Europa en dus Nederland. De zelfstandige entiteit Lycos Europe, in 1997 via een joint venture opgericht, kreeg een licentie voor het gebruik van alle merken die Lycos inmiddels via acquisities had vergaard.

Lycos Europe kwam in 2008 in zwaar weer en zette zichzelf te koop. Dat leverde in eerste instantie niets op. Een jaar geleden kocht Daum het gebruik van de licentie in Europa terug en hield Lycos Europe op te bestaan. Vervolgens stopte Lycos een groot aantal van zijn activiteiten in Nederland. Het Nederlandse kantoor in Haarlem was overigens al in 2004 gesloten bij een reorganisatie.