Introweb introduceerde in 2004 met name in Noord- en Oost-Nederland het product SkyAccess, een pakket voor draadloos internettoegang. De groei van het aantal abonnees voor SkyAccess viel echter tegen door de snelle uitrol van adsl-netwerken in Nederland. Bovendien vielen de investeringskosten hoger uit dan verwacht, aldus de provider.

Begin 2005 is getracht met een bezuinigingsoperatie het bedrijf gezond te maken. "De financiële situatie is de afgelopen maand dermate verslechterd dat de betalingsplicht bij een aantal leveranciers niet kon worden nagekomen", laat het bedrijf weten.

Eind vorige week werd al gespeculeerd over de situatie waarin Introweb zou verkeren. Bbeyond had diverse klanten van Introweb benaderd met de boodschap dat de Twentse provider donderdag failliet zou zijn verklaard en dat de lijnen naar Bbeyond overgezet dienden te worden.

Dit heeft de situatie onhoudbaar gemaakt, volgens de provider. Uiteindelijk is deze week besloten om bij de rechtbank in Almelo faillissement aan te vragen. Introweb is met een aantal leveranciers in overleg om een doorstart te maken waardoor een deel van de banen behouden kan blijven.