Laten we beginnen met de alleenstaande moeder, Lili Marlene, en haar dochter, Agnetha, die bij een verkeersongeval om het leven kwamen. De moeder was onder het pseudoniem Nowheremom sinds oktober 1999 een fanatieke poster op het forum van Anandtech.Toen in januari bekend werd dat ze was omgekomen bij een verkeersongeluk, reageerden de vaste bezoekers van het Anandtech-forum dan ook verslagen. Er werd zelfs een herdenkingssite voor Nowheremom opgezet.Eén lid van het Anandtech-forum leed het meest onder het overlijden van Nowheremom: Dennilfloss. Hij plaatste op 5 januari het bericht waarin hij melding maakte van het fatale verkeersongeluk. Dennilfloss had een relatie met de vrouw.Tenminste, zo leek het. Woensdag 16 mei bekende Dennilfloss namelijk op het forum dat Nowheremom nooit heeft geleefd. De vrouw was een verzinsel van Dennilfloss.Volgens Dennilfloss begon het allemaal als een grap. Hij wilde zien hoe de andere forumleden zouden reageren op een vrouwelijk forumlid. Hij hoopte bovendien dat andere vrouwelijke bezoekers van het door mannen gedomineerde forum geïnspireerd zouden worden door een sterke vrouw als Nowheremom en ook berichten zouden gaan posten.

Relatie

Toen Nowheremom door andere mannen op het forum benaderd werd, besloot hij zelf maar een relatie met haar aan te knopen. De andere forumleden konden meegenieten van de 'soap opera' van hun relatie. Nadat een ander lid van het forum een huwelijk voorstelde, raakte Dennilfloss echter in paniek en besloot hij Nowheremom te 'vermoorden'.De meeste forumleden reageren kwaad op de bekentenis van Dennilfloss. "Dit is ziek. Ik heb echt gerouwd om het overlijden van Lily", schrijft een vaste bezoeker. Een ander: "Ik heb alles over je gelezen en had echt medelijden met je. Maar nu Denis, heb je al mijn respect verspeeld." Volgens The Register is Dennilfloss inmiddels uitgesloten van deelname aan de fora van Anandtech. Ook is het niet langer toegestaan om discussies over Nowheremom en Dennilfloss te voeren.

Leukemie

Dennilfloss is niet de enige die een online fantasiepersoon verzint en vervolgens dood laat gaan. Diverse webloggers maken melding van het 'overlijden' van Kaycee Nicole, een 19-jarige leukemiepatiënte. Kaycee en haar moeder Debbie hielden een weblog bij waarin ze schreven over het verloop van de ziekte.De weblogs van de twee werden ontworpen en beheerd door een in Hong Kong woonachtige Canadees die zichzelf BWG (Big White Guy) noemt. Hij lijkt het voornaamste slachtoffer van Kaycee en haar moeder Debbie. Want net als Nowheremom, blijkt Kaycee nooit te hebben bestaan. Kaycee was een verzinsel van Debbie die bij haar verhalen putte uit haar ervaringen met andere kankerpatiënten. BWG leerde 'Kaycee' kennen via de online community Citizen X. Kaycee werd een goede vriendin. De twee hadden regelmatig contact via de instant messenger van AOL en via de telefoon. Toen Kaycee (opnieuw) leukemie kreeg, stelde BWG voor om een weblog te starten.

Schrijfstijl

"Toen ze in het ziekenhuis lag, kon ik geen contact met haar krijgen", aldus BWG in zijn weblog. "Na een tijdje kreeg ze internettoegang. Vanaf dat moment spraken we elkaar bijna elke dag, vaak uren achter elkaar." Toen Debby BWG belde met het nieuws van het overlijden van Kaycee was hij dan ook ontroostbaar. "Het voelde als het overlijden van mijn vader."Het bedrog was nooit aan het licht gekomen, ware het niet dat op Metafilter een discussie ontstond. Veel bezoekers twijfelden aan het bestaan van Kaycee, onder meer omdat haar schrijfstijl precies hetzelfde was als die van Debbie. Debbie stuurde vervolgens een e-mail naar BWG waarin ze haar leugens opbiechtte en haar verontschuldigen aanbood.BWG kan maar moeilijk bevatten dat hij misleid is. "Ik geloof oprecht dat ik met twee verschillende personen aan de telefoon heb gesproken. Als het maar een persoon was, dan is ze een geweldige actrice." Hij blijft dan ook zitten met vragen. "Heeft Debbie nu de waarheid gesproken of is het opnieuw verzonnen?"