Dat blijkt uit een onderzoek dat chipmaker

Intel door het Britse onderzoeksbureau Gfk heeft laten uitvoeren in Europa. De Nederlandse ondervraagden kwamen niet spontaan op de wens om een webcam in WA's koelkast te zien. Ze moesten kiezen in wiens koelkast ze een webcam wilden.

Twintig procent noemde Willem-Alexander.

Paul de Leeuw was een goede tweede met 17 procent. De inhoud van de koelkast van Bill Clinton (6 procent) en Luciano Pavarotti (4 procent) mag zich niet in een warme belangstelling verheugen. De meeste mensen, dertig procent, willen echter helemaal geen webcam in wiens koelkast dan ook.

Uit het onderzoek kwam nog meer 'nuttige' informatie naar voren. Zo lijkt het 23 procent van de ondervraagde internetters geen probleem om een maand à la de DotComGuy te overleven in een flat met slechts een computer en een internetverbinding. Bij de jongeren tussen de 15 en 24 is dit zelfs ruim eenderde.

Verder bleek 20 procent van de ondervraagden wel met iemand te willen trouwen die zij via het net hadden leren kennen, maar dan alleen als zij die persoon wel een keer persoonlijk hadden ontmoet. Een procent wilde zelfs ongezien wel met een internetdate huwen.

Nog wat feiten: 85 procent ziet internet voor kinderen vooral als hulpmiddel bij het maken van huiswerk. En 7 procent van de internetters heeft 'ooit een idee' gehad voor het opzetten van een eigen internetbedrijf.