De site van de FBI is vorige week meer dan drie uur uit de lucht geweest. Webvandalen namen het bureau te grazen met een Denial of Service-aanval. De FBI-servers konden de enorme datavloed niet aan.

Het is een stuk lastiger een dergelijke aanval af te wenden dan er een te ondernemen. Voor de FBI is haar nederlaag echter erg pijnlijk. De veiligheidsdienst bevindt zich namelijk nog midden in het onderzoek naar de herkomst van eerdere DoS-aanvallen. Cybervandalen lijken niet erg onder de indruk te zijn van de verrichtingen tot nu toe.

De FBI zet vanzelfsprekend alles op alles om de identiteit van de laatste aanvallers te achterhalen. "Er is een oorlogje aan de gang tussen de FBI en hackers", aldus een voormalig FBI-agent tegenover de BBC.

Het bureau heeft ondertussen nog weinig vooruitgang geboekt met haar onderzoek. Agenten denken dat de meeste grote DoS-aanvallen van de laatste tijd door één persoon zijn verricht. Beschuldigende vingers wijzen in de richting van ene Coolio.

Het is nochtans lastig de persoon achter Coolio te onthullen. Deze bijnaam schijnt namelijk nogal populair te zijn onder een bepaald soort internetters. Eén Coolio is lid van de hackersgroep Global Hell, een ander wordt in verband gebracht met het IRC-kanaal #Goonies.

Deze laatste Coolio houdt zichzelf verantwoordelijk voor de aanval op Yahoo.Eerdere relevante berichten: DoS-aanvallen kinderspel met nieuw speeltje (24 februari 2000) Delen van informatie moet cyberaanvallen tegengaan (16 februari 2000) VS sprokkelen brokstukken bijeen na cyberaanvallen (11 februari 2000)