Dit schrijven Chinese media donderdag. De jongen, genaamd Wang, heeft zijn moeder thuis doodgestoken na een verhitte discussie, zo schrijft Beijing Youth Daily. Toen zijn vader thuiskwam is de jongen op hem gaan inhakken. Toen hij zich realiseerde wat hij had gedaan is hij op zijn bed gaan zitten, zo meldt Reuters.

Zijn vader is toen zwaar gewond naar het huis van zijn broer gerend die de politie heeft gebeld. Naar het schijnt had Wang een maand eerder al besloten om zijn ouders te vermoorden. Zo zou hij onder andere van plan zijn geweest zijn vader te vermoorden met een ijzeren stang. Ook had hij kortgeleden slaappillen gekocht.

De jongen, die jonger is dan zestien, is een jaar eerder gestopt met school. Sindsdien bracht hij zijn vrije tijd door in internetcafés. Het schijnt dat hij droomde om een groot politicus of econoom te worden en dat hij vond dat zijn ouders zijn groei in de weg stonden.

Maatregelen

Het aantal jongeren dat verslaafd is aan internet in China is de afgelopen jaren snel gestegen. In maart liet de staatsmedia weten dat van de jongeren onder de 18 jaar maar liefst 13 procent (2,6 miljoen) verslaafd is aan internet.

De Chinese overheid geeft daarom voorlopig geen licenties meer voor nieuwe internetcafés. De bouw van internetcafés die al zijn goedgekeurd moet voor 30 juni zijn afgerond. Ook heeft de overheid besloten vanaf 15 juli limieten op te leggen voor minderjarige online gamers.

Vanaf die datum moeten alle gamers hun sofinummer invoeren voor ze online kunnen spelen. Als jongeren in de toekomst meer dan drie uur gamen per dag verliezen ze de helft van de progressie die ze gehaald hebben binnen het spel die dag. Na vijf uur verliezen ze alles.