Dat meldt de Britse krant The Times. De eerste, speciaal op internetverslaafden gerichte afkickkliniek is inmiddels een feit in het communistische land. Dokter Tao Ran, expert op het gebied van internetverslaving, opende een kliniek verbonden aan het militaire hospitaal in de Chinese hoofdstad Peking. Hij deed dit naar aanleiding van vier jaar onderzoek onder 3000 internetgebruikers.

Volgens de norm van de Chinese arts is iemand verslaafd aan het internet als die 6 uur en 13 minuten per dag op het web zit. Volgens Amerikaanse collega's, die internetverslaving niet als officiële verslaving zien, ben je te verlekkerd op het web als de connectie met het internet langer dan 6 uur en 14 minuten duurt.

Erkenning door de WHO

China telt zo'n 253 miljoen internetgebruikers, het grootste aantal ter wereld. De schatting van de Chinese overheid is dat tien procent van alle jongeren in het land verslaafd is aan het internet waarvan merendeel man is. De Chinezen willen internetverslaving laten erkennen door de World Health Organisation (WHO). Het ministerie voor volksgezondheid komt naar verwachting volgend jaar met instructies hoe om te gaan met het ziektebeeld.

Vorig jaar werd in Zuid-Korea al een heus afkickkamp voor jonge internetverslaafden in de bossen buiten Seoul geopend. Internetverslaving of cyberfrenie is in Nederland niet erkend als officiële verslaving, maar er zijn wel enkele klinieken waar grootinternetgebruikers zich kunnen laten behandelen.