Microsoft springt met de hakken over de sloot. De lancering van Windows Vista en Office 2007 vindt plaatst op de laatst mogelijke dag dat het bedrijf zijn belofte daarover, gestand kan doen. In november zouden zakelijke klanten de beschikking krijgen over beide producten en op 30 november doen ze dat ook. Die dag organiseert Microsoft in New York een 'launch event' voor klanten, partners en journalisten.

Microsoft-directeur Steve Ballmer zal die dag een drie uur durende bijeenkomst leiden in het gebouw van de Nasdaq-beurs op Times Square, New York.

"Ontmoet Steve Ballmer en prominente klanten en partners om hun verhalen over de nieuwste versies van Exchange, Office en Windows te horen. Voor het eerst in tien jaar worden nieuwe versies van deze drie producten tegelijk geïntroduceerd", aldus de uitnodiging.

Een datum voor een lancering van de producten voor de consumentenmarkt, ontbreekt nog. Volgens Microsoft zullen consumenten in januari van volgend jaar, kennis kunnen maken met Office 2007 en Vista.

Vista

Wat nog ontbreekt in de berichtgeving rondom de nieuwe versies, is het bericht dat de ontwikkeling ook echt is gestopt. Voorlopig lijkt alleen het team dat Microsoft Office haalt, relaxed achterover te kunnen leunen. Zij hebben al enkele weken geleden aangegeven de deadline ruimschoots te zullen halen en hebben inmiddels ook het bètaprogramma afgesloten.

Dit geldt echter niet voor Vista en Exchange. Aan Windows Vista wordt nog hard gesleuteld. Intern is Microsoft inmiddels build 6000.16385 aan het testen. Vorige week nog liep het project onverwacht extra vertraging op toen een onbekende bug voor grote problemen zorgde.

De datum dat Vista op zijn laatst klaar moet zijn om het eind november ook echt aan zakelijke klanten te kunnen geven, is volgens kenners 8 november. Van Exchange Server 2007 gaat het gerucht dat de ontwikkeling van dit product pas in december zal worden afgerond.

Eerder deze week maakte Microsoft bekend dat 7 dagen na de lancering, zowel Office als Vista via de MSDN-website te downloaden zullen zijn voor MSDN-abonnees.