De Beta Experience-campagne is een wedstrijd waarbij internetters kunnen raden wanneer Vista zal verschijnen. Wie daarbij de datum van 30 november of eerder invult, krijgt een grappig filmpje te zien waarin wordt verteld dat die datum te vroeg is. Wie een datum later dan 1 december invult, krijgt een video te zien waarin wordt gezegd dat die datum te laat is voor Vista.

De wedstrijd is opgezet voor gebruikers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Nederlanders zijn echter uitgesloten van deelname omdat hier een online gokverbod geldt. Wie wint, wordt getrakteerd op een uitnodiging voor de officiële lancering van Vista in de VS, of een van de te winnen Xbox 360-consoles.

Een woordvoerder van Microsoft weet niet waarom gebruikers die een datum later dan 1 december invullen, een andere video te zien krijgen. "Het bewijst niet wanneer Windows Vista beschikbaar zal zijn", aldus zegsman Josh Kerwin.

Hij voegt er wel aan toe dat het onwaarschijnlijk is dat Windows Vista later zal komen dan eerder was aangekondigd. Microsoft-directieleden zeiden eerder dat Vista enige tijd voor het einde van het jaar gelanceerd zou worden, waarschijnlijk nog voor het 'vakantieseizoen' in de VS. Hiermee wordt de tijd bedoeld vanaf 23 november, als in de Verenigde Staten Thanksgiving wordt gevierd.