De inval is gedaan bij het Bredase kantoor van vervoerder Veolia. Dat bedrijf zou verboden afspraken hebben gemaakt met andere streekvervoerders over de ontwikkelingskosten van de ov-chipkaart. Een woordvoerder van de verdachte vervoerder wil niet zeggen of er administratie in beslag is genomen, meldt persbureau Novum.

Overtreding mededingswet

De inval is bekend gemaakt door Veolia, meldt de Brabantse krant BN DeStem. De NMa bevestigt de inval, maar laat er verder niets over los. "Ik kan alleen in zijn algemeenheid zeggen dat als we vermoedens hebben van overtreding van de mededingingswet, dat we dan kunnen besluiten tot een inval", luidt de verklaring aan Novum. Veolia stelt dat er geen sprake is van mededinginsinbreuken.

Update:

Het gaat specifiek om de ov-chipkaart voor studenten, melden diverse media op basis van een toelichting van de NMa. De vervoerders worden ervan verdacht onderling de kosten te hebben verrekend voor de invoering van de ov-chipkaart voor studenten. "Vervoerders hebben hier onderling afspraken over gemaakt", aldus een woordvoerster van de Veolia tegenover NU.nl.