Nowpublic is een website die net als bijvoorbeeld Wikipedia in stand wordt gehouden door een gemeenschap, van in dit geval burgerjournalisten. De website stelt dat er mensen bijdragen uit 140 verschillende landen en 3.600 steden. De site heeft tevens bekendgemaakt dat er sinds maandag meer dan 100.000 verschillende burgerjournalisten bijdragen leveren aan de website.

Ook kondigt de website aan dat het zijn partnerschap met persbureau Associated Press (AP) gaat uitbreiden. Nowpublic werkt momenteel samen met AP-bureaus in Seattle, Los Angeles, Las Vegas en Chicago. Het komende jaar zal Nowpublic met nog meer AP-bureaus gaan samenwerking om hen te ondersteunen.

"Nowpublic is perfect gepositioneerd om een brug te slaan tussen traditionele en nieuwe media", zegt Merrill Brown van Nowpublic. "Deze financiering stelt Nowpublic beter in staat om het grootste nieuwsnetwerk over de gehele wereld te worden, met meer mensen op de juiste plek en het juiste moment om het nieuws te brengen." Het ANP meldt dat het geld ook gaat worden gebruikt om de burgerjournalisten te belonen voor hun bijdragen. Eerder werden de verslaggevers hier nog niet voor betaald.

Topman van Publicnow, Leonard Brody, stelt dat Publicnow tijdens Hurricane Katrina meer verslaggevers in het getroffen gebied had dan de meeste andere nieuwsorganisaties aan totale bezetting hebben. "Dankzij onze overeenkomst met AP werden foto's van onze verslaggevers gebruikt, en waren deze te bewonderen op de voorpagina's van Yahoo en AOL. Uiteindelijk werden ze zelfs opgepikt door nieuwssites als The New York Times, Forbes en The Guardian."